Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Pelastakaa sielut-parantakaa sairaat - ruokkikaa nälkäiset- 

   Esivalmistus -KANSOJEN VALO -UUS-REFORMOITU KALVINISMI KATOLISUUS-  SANAN JA LEIVÄN KIRKKOARMEIJA

 

 

Kuvahaun tulos haulle LUOJA JUMALA

RAKKAUDEN ELOHIM - KRISTUS KAIKKIVALTIAS -HERRA PAIMENTAA SITÄ LAUMAANSA JOKA KANTAA HEDELMÄÄ JUMALALLE! EI PELKKÄ TYÖ JA PALVELU VAAN MYÖS HENKINEN JA HENGELLINEN RAKENTUMINEN, KUN JOTKUT KOETTAVAT SELVITÄ MAHDOLLISIMMAN VÄHÄLLÄ, ME TARVITSEMME ALINOMAISTA HERÄNNÄISYHTEYTTÄ JA HOITOA.

VAPAHTAJA ON ILMOITTANUT ETTÄ IHMISKUNNALLE ON OLEMASSA TÄLLAINEN SELVÄ PELASTUS.ROOM.5.Pelastus on Jeesuksen veren kautta parannukseen uudistamista ja uskomista Jeesukseen. ON VAIN YKSI TIE TODELLISEEN HERTYKSEEN HYLJÄTÄ KAIKKI JUMALAN SANAN VASTAISUUS SYNTINÄ JA OTTAA RAAMATTUN EREHTYMÄTTÖMÄKSI ELÄMÄN KIRJAKSI JA JOKA PÄIVÄISEKSI VÄLINEEKSI JA TOIMIA YKSIN JUMALAN SANAN MUKAAN.

HEIDÄN KUORMAINSA IKEEN, KÄSKIJÄINSÄ SAUVAN JA OLKAINSA VITSAN HÄN SÄRKEE KUIN MIDIANIN PÄIVINÄ, HÄN SAARNAA RUNSAUTTA, HÄN ON SUURI GIDEON EI SE KUORMA OLE HÄNESTÄ, ÄLKÄÄ NIIN USKOKO -SANOKAA HÄTÄÄNTYNEILLE SIELUILLE, KATSOKAA, TEIDÄN JUMALANNE HES.34! HÄN NOSTAA VALTIKKANSA JA PORTIT AUKEAA! PELASTUS ON JEESUKSESSA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvahaun tulos haulle POHJANTÄHTI

SYNTISET PUDISTELTIIN MYÖS JOHANNEKSEN SEURAKUNNASTA JA PAAVALIKIN OLI GALATALAISKIRJEESSÄ OTTANUT TAKAISIN ROHKEITA SANOJAAN-JOHANNEKSEN KIRJEITÄ EI KUITENKAAN VOIDA TULKITA SITEN ETTÄ HÄN KÄSKISI PYSTYTTÄÄ UUDELLEEN SEN VANHURSKAUDEN JONKA PAAVALI SANOO TULLEEN LOPULLISESTI PURETUKSI UUDESSA LIITOSSA. 1.JOH.2-3.LUVUT. JOHANNES SANOO, JOKA VANHURSKAUDEN TEKEE SE ON JUMALASTA MUTTA JOKA ON SYNNIN ORJA SE ON PERKELEESTÄ, LAKI TEKEE ENTISTÄ SYNTISEMMÄKSI JA JOHANNES KÄY KUITENKIN TUOMIOLLE NIITTEN KANSSA JOTKA EIVÄT LÖYDÄ TUOTA LAIN RAKKAUTTA, ONKO JOHANNES VANHAN VIININ KANNALLA, MUTTA MITÄ JOHANNES MUUTA ODOTTAA KUIN ANTEEKSIANTAVAA RAKKAUTTA, NÄIN RAKKAUDETON JOHANNES VOIDAAN YMMÄRTÄÄ RAKKAUDESTA KÄSIN, SILLÄ PAAVALI SANOO TUON LAIN VANHURSKAUDEN TULLEEN LOPULLISESTI PURETUKSI POIS, EIKÄ JOHANNES ENÄÄ VOI VAATIA UUDESSA LIITOSSA SEN VANHURSKAUDEN TEKEMISTÄ JOKA ON JO PURETTU JA PYYHITTY POIS, KOSKA MYÖS AABRAHAMILLE JUMALA LUKI VANHURSKAUDEKSI YKSIN USKON SAMALLA PERUSTEELLA JUMALATONKIN VANHURSKAUTETAAN YKSIN USKON KAUTTA. JUMALA EI KUITENKAAN HYVÄKSY SANAN JA SAKRAMENTTIEN PILKKAA JA HALVEKSUNTAA VAAN EDELLYTTÄÄ AUTUUDEKSI NIIDEN KÄYTTÄMISTÄ, SAKRAMENTIT YHDESSÄ SANAN KANSSA AVAAVAT PELASTUKSEN OVEN! EI NIIN HUONOA JOKA LAITETTAISIIN POIS, MUTTA TE ETTE VOI PÄRJÄTÄ ILMAN KIRKON NÄKYVIÄ MERKKEJÄ, ILMAN SANAA JA SAKRAMENTTEJA, SILLÄ TÄMÄ PARANNUS ON KAIKKIEN KAIKKIALLA TEHTÄVÄ, SILLÄ TE ETTE MITENKÄÄN VOI PÄÄSTÄ PERILLE, JOS LUOVUTTE SANA JA SAKRAMENTTIEN YHTEYDESTÄ! NYT IHMINEN AJATTELEE ETTÄ ON JOKU EGYPTIN PÄÄMÄÄRÄ JONNE VOIN HYVINKIN PÄÄSTÄ ILMAN SANAA JA SAKRAMENTTEJA, KUTEN VIRRANTEKIJÄ SANOO, AUTTAOS MÄÄRÄNI SAAVUTTAMAAN, MUTTA NYT EMME SAA AJATELLA NIIN, KOSKA JUMALA ON TOISIN SÄÄTÄNYT, HÄN ON SÄÄTÄNYT MATKAMME MÄÄRÄN KIRKON NÄKYVIEN MERKKIEN YHTEYDESSÄ. ME RUKOILEMME HARTAASTI ETTÄ JUMALA MURTAISI LIITON LEIPÄÄ, JOKA TOISI NÄIDEN NÄKYVIEN MERKKIEN YHTEYTEEN! ETTÄ TULISIN JOKA AIKA TÄMÄN HERÄTTÄVÄN LAIN JA PELASTAVAN EVANKELIUMIN SANOMAN YHTEYTEEN JOTTA JUMALA SITTEN NÄIDEN NÄKYVIEN MERKKIEN KAUTTA VAIKUTTAISI USKON JA ANTAISI PYHÄN HENGEN MISSÄ JA MITEN HÄN ITSE TAHTOO! OI SINÄ LIITON JUMALA! ÄLÄ NOUSE ENÄÄ VANHAAN LIITTOOSI. SINÄ SUURI JUMALAMME, SAARNAAJANK.9. PS.89, VAAN MUISTA UUSI LIITTOSI. KOL.2. ROOM.5. ROOM.8. KORKV.8. ROOM.12. ÄLÄ LUE SYYKSI ÄLÄKÄ SIDO SYNTIÄ ENÄÄ OMALLE TUNNOLLE, JOKA ON KERRAN PÄÄSTETTY! ÄLÄ SIIRRÄ TAKAISIN VANHAAN LIITTOON SITÄ JOKA KERRAN ON JO TULLUT UUTEEN LIITTOON! JOS HE HALUAVAT VANHAN LIITON MORSIAMEN, ÄLÄ SIIHEN SUOSTU! KOL.2. OI SINÄ VIERAANVARAISUUDEN JA RIKKAUDEN JUMALA! SUO ETTEI RUOKA NIIN TIUKALLA OLISI ETTÄ PAAVIN TÄYTYISI VOITTAA, SILLÄ NE JOTKA SANAASI TURVASIVAT, NIIDENKÖ TÄYTYI HÄVITÄ SOTANSA!

MUTTA ASETETAANKO TÄSSÄ YLEISEN KIRKON LUOPUMUKSEN AJASSA TÄSTÄ USKOSTA LUOPUNEEN KIRKON KOHTALON FUNKTIO MÄÄRÄÄVÄKSI TEKIJÄKSI, EI ASETETA VAAN YKSI PYHÄ JAKAMATON KIRKKO ON JAKAUTUMASSA KAHTIA, SITEN ETTÄ REFORMAATIO KOSKEE KIRKON LUOPUMUSTA. ME SIIS KULJEMME SEN USKON TIETÄ JOKA AABRAHAMILLA OLI ENNEN YMPÄRILEIKKAUSTA!

MILLAISTA RIPPIÄ JUMALA VAATII, ETTÄ TUNNUSTAT HÄNELLE SYNTISI ETKÄ PEITÄ HÄNELTÄ PAHOJA TEKOJASI JA ANOT ANTEEKSIANTAMUSTA! JUMALA EI VAADI KAKSINKERTAISTA RIPPIÄ VAAN ETTÄ USKOT ANTEEKSIANNON EVANKELIUMISTA JA JUMALAN RAKKAUDESTA! ILMAN TUOTA TOISEN RIPIN TORRAA SINULLE ANNETAAN ELÄMÄ LAHJAKSI JA KAIKKI SYNNIT ANTEEKSI! TORRA VIITTAA LAIN JATKUVIIN VÄÄRINKÄYTÖKSIIN! EGYPTI ON LIHAN KÄSIVARSI, JOKA KANTAA TORRAN VYÖTÄ JOKA TAHTOO OLLA VALTIAS SUOMEN MAASSA!

 

Isä, minä olen tehnyt syntiä Sinua vastaan.

Uskon, että Jeesus kuoli ristillä minunkin puolesta ja sovitti verellään syntini.

Anna anteeksi kaikki pahat tekoni, ajatukseni,
kaikki syntini ja pese minut puhtaaksi Jeesuksen verellä.
 
Isä, ota minut omaksesi.
Jeesus, tule minun Herrakseni ja Vapahtajakseni.
Tule sydämeeni asumaan. Annan elämäni Sinulle.
 
Kiitos, että annoit anteeksi kaikki syntini
ja teit minut vapaaksi. Kiitos Sinun suuresta armostasi.
 
Aamen

 

Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia. ROOM 8:14

– Autuaita ne, joiden pahat teot on annettu anteeksi

ja joiden synnit on pyyhitty pois.

8 Autuas se mies, jolle Herra ei lue viaksi hänen syntiään.

Voimahan suurehen rakkautes,
Herrani, kätke mua.
Purppuravirtaasi uppoudun,
suo minun puhdistua.
Köyhänä, heikkona, puutoksin
armo on uupua haavoihin.
Purppuravirtaasi uppoudun,
suo minun puhdistua.

Veresi suloista ääntä suo
kuunnella joka hetki!
Syntini kaikki pois pyyhittiin,
syntini viimeisetkin,
sieluuni rauhan sain siunatun
haavoissa Ristiinnaulitun.
Syntini kaikki pois pyyhittiin,
syntini viimeisetkin.

Kuvahaun tulos haulle EKSORKISTINEN RISTI

Minä manaan sinua sinä vaivaava henki, sinä köyhyyden ja kurjuuden demoni, Väisty Kristuksen tieltä, Väisty! Väisty sinä Torran vyön henki ja Egyptin henki, Väisty Messiaan tieltä ja Messiaan kansan tieltä, Väisty sinä Torran kansa Jumalan Israelin tieltä, Väisty! OI ISRAELIN JUMALA! PÄÄSTÄ MEIDÄT TORRAN TÄHDESTÄ JA TORRAN KUNINKAASTA SILLÄ SE ON JUUTALAISVIHAMIELINEN!

KRISTUS! POISTA SE LAIN TUSKAINEN KUORMA JONKA SINÄ OLET KANTANUT JA HÄVITTÄNYT RISTILLÄSI LAIN JA JULISTANUT VAPAUTTA ARMOSTA - MUTTA PAAVILLE USKOLLISET EIVÄT ANNA PERIKSI TUOSSA LAIN KYSYMYKSESSÄ, NOUSE SIIS, LIITON JUMALA JA TEE IHMETEKOSI!

Kuvahaun tulos haulle ORTODOKSINEN RISTI

VÄISTYKÖÖN VANHA, TULKOON UUSI - HÄVITÄ VANHAN LIITON IHMISVAATIMUS JA JULISTA AUTUUTTASI ARMON LAULUMAILLA!

 ME KIITÄMME SINUA SINÄ LEIVÄN JUMALA, SILLÄ KAIKKI ON LEIVÄN VARASSA - MUTTA VOI! KATSOKAA HÄNTÄ JOKA HALVEKSII MEITÄ, JOKA YLVÄSTELLEN LYÖ MEITÄ KASVOILLE, JOKA PILKKAA KÖYHÄIN OSUUTTA JA VÄÄRYYS ON VALLAN SAANUT! JUMALAMME, JOS MEILLÄ EI OLISI KOSKAAN MUUTA IHMETTÄ, ANNA MEILLE LEIVÄN JA RUOKKIMISEN IHME!

Kuvahaun tulos haulle VALKOINEN KOTKA

JUMALA SUOKOON MEILLE USKON JA HURSKAUDEN ETTEI MEIDÄN TARVITSISI TUNNUSTUSTA MADALTAA SYNTIEMME TÄHDEN! ASIAN ARVOKKUUS JA ARVO SEKÄ KURINALAISUUS ON SÄILYTETTÄVÄ EVANKELISESSA HENGESSÄ, LAHJOISSA JA KAIKESSA.

Kuvahaun tulos haulle kalvinisteja

HE OVAT LÄHTENEET PAAVILLISESTA YHTEYDESTÄ! 

Kuvahaun tulos haulle ISRAELILAINEN KENRAALI

Julmassa kirkkaudessaan hän valaa astioita joita me kauhistumme ja jyliseen ukkosen äänellä, syy on sinun, vaikka kaikki tapahtuu ennalta määräten välttämättömyyden pakosta, Hän on ehdottoman predestinaation Jumala, loi meidät hyvään eikä antanut voimaa siihen hyvään jonka rikkomisesta  hän nosti syytöksen, Hän on Deus absocondinus, Salattu Jumala joka ei tyydy muuhun kuin Kristukseen, mutta kun hän saapuu syytös lakkaa, sillä Kristus on kaiken lain loppu vanhurskaudeksi jokaiselle joka uskoo. Kol.2.Roo.5. Room.8. KORKV.8. Tämä on lain toisen käytön demipaasis.

 

JA JUMALA SANOI, TE RIKOTTE AVIOT, KÄYKÖHÄN TEILLE HYVIN, MUTTA SITTEN PROFEETTA TOTEAA, KAIKKI MEIDÄN VANHURSKAUTEMME OLI KUIN LIHAN TAHRAAMA VAATE, KUN ISRAELIN KANSA EI PYSTYNYT PITÄMÄÄN EDES TÄTÄ YHTÄ KÄSKYÄ KOKO LAKI PURETTIIN POIS JA ALETTIIN JULISTAA VANHURSKAUTTA YKSIN USKOSTA. KOL.2.
 
  n.

Toinen osa: Jeesuksen Kristuksen virka ja tehtävä: meidän lunastuksemme

Ensimmäinen eli pääopinkohta

Jeesus Kristus, meidän Jumalamme ja Herramme, on "kuollut meidän syntimme tähden ja noussut kuolleista meidän vanhurskautemme tähden" (Room. 4:25. Hän yksin on "Jumalan Karitsa, joka kantaa maailman synnin" (Joh. 1:29. "Jumala on pannut kaikkien meidän syntimme hänen kannettavikseen" (Jes. 53:6. "Kaikki he ovat syntisiä, mutta tulevat ilman omaa ansiota vanhurskaiksi hänen armostaan, kun Jeesus Kristus on heidät verellään lunastanut" (Room. 3:23-25).

Tämä on otettava uskoen vastaan, mikään teko, laki tai ansio ei tee siitä osalliseksi. Siksi on selvää ja varmaa, että yksin tämä usko tekee meistä vanhurskaita, niin kuin pyhä Paavali sanoo (Room. 3:28: "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." "Hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen." (Room. 3:26

Tästä opinkohdasta ei voi yhtään väistyä tai antaa periksi, vaikka taivas, maa ja kaikki muu katoavainen sortuisivat. Sillä "ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman", sanoo pyhä Pietari (Ap.t. 4:12. "Ja hänen haavainsa kautta me olemme parannetut" (Jes. 53:5. Tähän opinkohtaan perustuu koko oppimme ja elämämme, jolla me vastustamme paavia, Perkelettä ja maailmaa. Tästä meidän siis on oltava täysin varmoja, ilman mitään epäilystä. Muutoin on kaikki menetetty, ja paavi, Perkele ja kaikki vastustajamme ovat oikeassa ja voittavat meidät.

 
 
Kuvahaun tulos haulle abraham ja kolme miestä
 
Kaikki synnit anteeksi, keskelle armon kirkkainta taivasta - Hän otti päälleen meidän syntimme ja peitti ne rakkaudellaan!
 
Kuvahaun tulos haulle JUUTALAINEN AVIOLIITTO

EI OLE SILTI HYVÄ RIKKOA AVIOTA, SILLÄ HÄNEN SÄÄTÄMYKSENSÄ OVAT YLEN KORKEITA JA PYHIÄ EIKÄ MIKÄÄN JOTA JUMALA EI OLE SÄÄTYNYT OLE PYHÄÄ, SILLÄ JUMALA SIUNAA YLEN RUNSAASTI AVION PEITTÄÄ SEN ARMOLLAAN PYHITTÄÄ JA EROTTAA KAIKESTA MUUSTA JA SIUNAA SITÄ YLENPALTTISESTI!


KÄSKYT SELITYKSIN!


1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei

saa

olla muita jumalia. MINÄ OLEN JUMALASI,

RAKASTA JA KUNNIOITA MINUA

KORKEINTA,

PYHITÄ OIKEAMIELISESTI MINUN NIMENI,

PYYDÄ KAIKKEA HYVÄÄ KIITOLLISIN MIELIN

MINUN EDESSÄNI. ÄLÄ TEE JUMALASTASI

JUMALASI VASTAISTA KUVAA, ÄLÄKÄ

MITÄÄN

YLILUONNOLLISTA KUVAAVAA KUVAA

JOLLAINEN JUMALA EI VOI JA TAHDO OLLA,

KUULE SIIS, MINÄ OLEN YKSI.


 


2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.

ÄLÄ

HALVEKSI PYHYYTTÄNI JA NIMIENI

KUNNIAA,

ÄLÄ KÄYTÄ VÄÄRYYTEEN NIMENI VOIMAA,

KUNNIOITA NIMEÄNI KAIKESSA, ÄLÄ

SUOSTU

JUMALASI VASTAISUUTEEN JOSTA TULET

SYYLLISEKSI ÄLÄKÄ VAHVISTA

PAHANTEKIJÄIN KÄSIÄ. 


3. Pyhitä lepopäivä. KIITÄ MINUA VIIKON

TYÖSTÄ JA VAIVASTA JA PYYDÄN SILLE

SIUNAUSTA, MINUN SIUNAUKSENI TEKEE

YKSIN RIKKAAKSI, LEPÄÄ TEOISTASI JA

PYHITÄ NIMENI KUNNIAA, ÄLÄ AHDISTA

LÄHIMMÄISTÄSI MIHINKÄÄN VAIVAAN JA

KUORMAN ALLE, VAAN ANNA HÄNENKIN

LEVÄTÄ. 

4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi. ANNA ISÄLLESI

JA

ÄIDILLESI ENSIMMÄINEN KUNNIASIJA

ELÄMÄSSÄSI, HOIDA HEITÄ HEIDÄN

VANHUUDESSAAN, PALVELE HEITÄ

VOIMASI

PÄIVINÄ, ANNA HEILLE KUNNIAASEMA

ELÄMÄSSÄSI. 

5. Älä tapa. ÄLÄ KOSKE LÄHIMMÄISEEN, ÄLÄ

KOSTA ÄLÄKÄ ITSE RANKAISE, OLE

OIKEAMIELINEN LÄHIMMÄISTASI KOHTAAN

JA

TEE HÄNELLE LAUPEUS, JOS HÄN ON

RIKKONUT SINUA VASTAAN.  

6. Älä tee aviorikosta. PYHITÄ AVIOLIITTOSI

JA

SEURUSTELUSI MINUN EDESSÄNI, PYYDÄ

SIIHEN SIUNAUSTA JA VOIMAA YKSIN

MINULTA, KAUNISTA LAHJASI JOKA OLET

SAANUT USKOLLISUUDELLA. 

7. Älä varasta. ÄLÄ OTA TOISEN OMAA

ITSELLESI MINKÄÄN LAIN TAI OIKEUDEN

VARJOLLA ÄLÄKÄ MUUTENKAAN VAAN

ANNA

JOKAISEN PITÄÄN RAUHASSA OMANSA. 


8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

ÄLÄ TODISTA VÄÄRIN LÄHIMMÄISESTÄSI,

ÄLÄ

ANNA HÄNESTÄ VÄÄRÄÄ LAUSUNTOA ÄLÄ

OTA HÄNEN KUNNINAANSA JA MAINETTAAN

MILLÄÄN TAVALLA ITSELLESI TAI SAATA

VAHINKOON. 


9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta. ÄLÄ

TAVOITTELE LÄHIMMÄISESI OMAA MILLÄÄN

VIEKKAALLA KAUPALLA, LAIN TAI

OIKEUDEN

NOJALLA TAI ILKITYÖLLÄ VAAN TOIMI NIIN

ETTÄ LÄHIMMÄINEN SAISI PITÄÄ OMANSA. 


10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa,

työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle

kuuluu. ÄLÄ HALAJA MITÄÄN MIKÄ KUULUU

LÄHIMMÄISELLSI SILLÄ SE ON MINUN

LAHJANI 

HÄNELLE EIKÄ KUULU MUILLE, KAUNISTA

JA

SELITÄ PARHAIN PÄIN KAIKKI

LÄHIMMÄISESI

KUNNIA JA MAINE JA KAIKKI SE MIKÄ

OIKEUS

JA KOHTUUS ON. 

(2 Moos. 20:2–17; 5 Moos. 5:6–21)

Rakkauden laki - MINKÄ TAHDOTTE

IHMISTEN

TEKEVÄN TEILLE TEHKÄÄ SE MYÖS

LÄHIMMÄISILLENNE ROOM.12.


LAKIIN NÄHDEN ON KOLMENLAISIA

VOIMIA

YHTEISKUNTA JURIDISET ELI IHMIMILLIS

SIELULLISESTI HILLITSEVÄT.


SITTEN USKOON NÄHDEN DEMIPAATTISET

ELI PYSÄYTTÄVÄT JA RAJAAVAT


KOLMENNEKSI NETROGEENISET ELI

VAPAAT

JA RAJATTOMAT HENGELLISYYDESSÄ

MYÖTÄ SYNTYISET.

 

AADAMIN KAUTTA IHMISKUNTA PERI SYNNIN JA KUOLEMAN NIIN ETTÄ KOKO IHMISSUKU ON JUMALAN KIRKKAUTTA VAILLA, TÄMÄ EI MERKITSE SITÄ, ETTÄ LAPSI SYNTYY KADOTETTUNA, JUMALA JOKA OMASTA PÄÄTTÄMÄSTÄÄN SAATTAA LAPSEN SYNTYMÄÄN EI SAATA KADOTTAA SYNTYMYKSEN PERUSTEELLA, PERII KUITENKIN AIHEEN SIIHEN SYNTIIN ETTÄ LAPSI ON KASTETTAVA SEN SYNNIN JA KUOLEMAN TÄHDEN, MUTTA EI PERI SELLAISTA KADOSTUSTA ETTÄ JOS LAPSI KASTAMATTOMANA KUOLISI HÄN JOUTUISI KADOTETUKSI, HÄN PERII VASTAKKAISEN LUONNON, VASTAHAKOISUUDEN, SYNNIN JA LIHAN TURMELUKSEN JONKA SITTEN TÄYTYY TULLA PESTYKSI KASTEESSA JA LUONTO HALULLISEKSI UUDEN SYNTYMÄN KAUTTA JA JOSSA SYNTI TÄYTYY SAADA ANTEEKSI KASTEEN JA PYHÄN HENGEN KAUTTA JOSSA SITTEN JUMALAN SANA VAIKUTTAA ELÄMÄN PARANNUKSEN JA HENGEN UUDISTUKSEN ARMON JA TOTUUDEN KAUTTA ELÄMÄSSÄ AINA KOHTI AIKUISUUTTA.VANHURSKUTTAMINEN EI TAPAHDU VÄHITELLEN VAAN KERTAHEITOLLA USKON SYNTYMISEN HETKESSÄ JOSSA KOKO ELÄMÄN SYNTI ANNETAAN KOKONAAN ANTEEKSI JA IHMISELLE LAHJOITETAAN KRISTUKSEN ANSIO JA VANHURSKAUS, AVAIMET EI TARKOITA SITÄ ETTÄ MINKÄ JUMALA ANTAA ANTEEKSI NE JULISTETAAN MAANPÄÄLLÄKIN ANTEEKSI VAAN MIKÄ MAAN PÄÄLLÄ ANNETAAN ANTEEKSI, SEN JUMALAKIN ANTAA ANTEEKSI! PYHÄN HENGEN JOHTAMINA SANAN KAUTTA KRISTUS KUTSUU KAIKKI SEURAKUNNAN PALVELIJAT, KAITSIJAT, PAIMENET, VANHIMMAT, EVNKELISTAT JA ANTAA KAIKKI LAHJAT RAAMATUN OMAN JÄRJESTYKSEN MUKAAN NIIN KUIN ITSE TAHTOO JA SAARNAUTTAA SANAN SEURAKUNNASSA PYHÄN HENGEN JOHTAMANA JA JAKAA SAKRAMENTIT EVANKELIUMIN MUKAAN. JÄLLEENNÄKEMISEN TOIVO MERKITSEE SITÄ KIRKKAUTTA JOKA SYNTISILLE ANNETAAN SANAN JA SAKRAMENTTIEN KAUTTA JOSSA PYHÄ HENKI VAIKUTTAA USKON, YKSIN JUMALAN ARMOSTA KUTEN ON KIRJOITETTU, KRISTUS TEISSÄ, KIRKKAUDEN TOIVO! JUMALAN PELASTAVA ARMO VAIKUTTAA JA TEKEE TYÖTÄÄN KASTEESSA, SANASSA, EHTOLLISESSA JA AVAIMISSA SEKÄ YHTEISESSÄ HENGELLISESSÄ SEURUSTELUSSA JOKA ON ILMAISTU ERITYISESTI VASTAANOTETTAVAKSI SOVITUKSEN SANOMASSA. JUMALA ON MÄÄRÄNNYT IHMISELLE SEN VALMISTUKSENSA ETTÄ IHMINEN TULISI NÄIDEN VÄLITTÄVIEN JUMALAN LAHJOJEN YHTEYTEEN, EI TORJUISI JUMALAN KUTSUA VAAN OTTAISI VASTAAN SOVITUKSEN SANOMAN, SANOMAN JUMALAN ARMOSTA NIIN, ETTEI SE JÄISI TURHAKSI. TÄMÄ ARMOPÖYTÄ KATETAAN SEURAKUNNASSA JOKA AIKA KAIKILLE SYNTISILLE, JOTKA SITÄ MILLOINKIN TARVITSEVAT, JOSSA SITTEN PYHÄN HENGEN VIRAN JOHTAMANA ANNETAAN JOKA AIKA PÄIVÄN SAARNA, JOSSA PÄÄ ARMONVALIKAPPALE ON JUMALAN SANA JOSTA KAIKKI MUU ON RIIPPUVAISTA ETTÄ SE USKOSSA OTETAAN VASTAAN JA KUULLAAN SEN SANOMA AUTUUDEKSI JA PARANNUKSEKSI JA PELASTUKSEKSI SEKÄ VIRVOITUKSEKSI JA LOHDUTUKSEKSI, JONKA KAUTTA JUMALA JAKAA LAHJOJAAN JA TEHTÄVIÄÄN SEURAKUNNAN KAIKILLE JÄSENILLE! EGYPTISTÄ LÄHTÖ TARKOITTAA SITÄ ETTÄ KOSKA MEILLÄ ON KASTE, ME NYT PANEMME SANAN JA YHTEISEN RUKOUKSEN HARJOITUKSEEN JA TULEMME TÄYSIN MÄÄRIN TÄMÄN ELÄVÄN SEURAKUNNAN HENGELLISEN ELÄMÄN SALAISUUTEEN JA TUNNEMME TARVITSEVAMME JOKA AIKA SEN JOHTOA JA HOITOA JOSSA SITTEN PYHÄ HENKI TOIMITTAA MEILLE TÄMÄN AVUN JA SEURAKUNNAN MERKITYKSEN HENGELLISENÄ KRISTUKSEN RUUMIIN SALAISUUTENA, JOSSA USKO ELÄVÄNÄ SAA JOKA AIKA VOIMAA ARMOA JA RAVINTOA SEKÄ VAHVISTUSTA JA NÄIN TULEMME SEURAKUNNAN YSTÄVÄPIIRIIN JA SEN YHTEISEEN MATKASAATTOON. SE KANSA JOKA EI KASTEESTAAN HUOLIMATTA NÄIN TOIMI ON TORRAN KANSAA JONKA TULEVAISUUS ON KIRJOITETTU TOMUUN JA SE KIRKKO JOKA TOISIN OPETTAA EI OLE KRISTUKSEN KIRKKO! NIINPÄ SITTEN EMME OLE SEN PAREMPIA KUIN MUUTKAAN SILLÄ KAIKKI OVAT SYNNIN ALLA JA VANHURSKAUS ON SAATAVISSA YKSIN LUPAUKSEN KAUTTA, MUTTA SITTEN TÄLLÄ USKOLLA ON KOTINSA YHTEEN KOKOONTUVASSA KRISTUKSEN RUUMIISSA, JOSSA TALLETAMME TÄYDEN KRISTUKSEN PERINNÖN YHDESSÄ KAIKKIEN MUITTEN KANSSA JA JOSSA ON LUPAUS ETTÄ PYHÄ HENKI TÄYSIN MÄÄRIN SELITTÄÄ SANAN JA SAATTAA PYHÄT TÄYSIN VALMIIKSI PALVELUKSEN TYÖHÖN JA LUPAUS AIKUISUUDEN USKOSTA, ETTEMME JÄISI ALAIKÄISIKSI JA ERILAISTEN OPINTUULTEN JA IHMISTEN ARPAPELIEN VISKELTÄVIKSI.TÄMÄ USKO ON SIIS JUMALAN ARMOLAHJA JEESUKSESSA KRISTUKSESSA KAIKILLE ILMAN EROTUSTA TÄYDELLISESSÄ SYNTIEMME ANTEEKSIANNOSSA JONKA JUMALA VAIKUTTAA EDELTÄTIETÄMYKSENSÄ KAUTTA NIISSÄ JOISSA HÄN ON ALOITTANUT ARMOTYÖNSÄ EVANKELIUMIN KAUTTA. ARMON TUNTEMISEN KÄSITYS EI OLE SIINÄ ETTÄ ME UUDELLEEN JA UUDELLEEN KOETTAISIMME IKÄÄN KUIN ANSIOIDA ARMON TUNTEMISEN VAAN SE ON SIINÄ ETTÄ ETSIMME SITÄ NIIN KUIN JUMALA ON MEILLE SÄÄTYNYT KUTEN ON KIRJOITETTU JOKA PAIKASSA JONNE MINÄ SÄÄDÄN NIMENI MUISTON, MINÄ TULEN JA SIUNAAN SINUA! JUMALA TOTEUTTAA ENNALTAVALINTANSA SALAISUUTTA YLEISEN ARMON KAUTTA JOTA JULISTETAAN KAIKILLE USKON KUULIAISUUDEN AIKAAN SAAMISEKSI, USKO TULEE SIIS KUULEMISESTA JA KUULEMINEN KRISTUKSEN SANAN KAUTTA, SILLÄ NIIN ON JUMALA MAAILMAA RAKASTANUT ETTÄ HÄN ANTOI AINOAN POIKANSA, ETTEI YKSIKÄÄN, JOKA HÄNEEN USKOO, HUKKUISI, VAAN ETTÄ HÄNELLÄ OLISI IANKAIKKINEN ELÄMÄ, VANHASSA TESTAMENTISSA TAAS JUMALA SANOO, JUMALATON HYLJÄTKÖÖN TIENSÄ JA VÄÄRINTEKIJÄ AJATUKSENSA JA PALATKOON HERRAN TYKÖ, SILLÄ HÄNELLÄ ON PALJON ANTEEKSIANTAMUSTA JA TOISAALLA, KURJAN HÄN PELASTAA HÄNEN KURJUUTENSA KAUTTA JA AVAA HÄNEN KORVANSA AHDISTUKSELLA JA TAAS, NE JOTKA OTTIVAT SANAN VASTAAN, NE KASTETTIIN SEURAKUNNAN YHTEYTEEN. SYNNISTÄ YLEENSÄ SANOTAAN ETTÄ KAIKKI JUMALAN SANAN VASTAISUUS ON SYNTIÄ, RAAMATUN EREHTYMÄTTÖMYYDESTÄ SANOTAAN ETTÄ JOKAINEN JUMALAN SANA ON NIIN TAATTU ETTÄ RAAMATTUA VOIDAAN PITÄÄ EREHTYMÄTTÖMÄNÄ. JOHTAAKO JUURI ARMOLAHJATOIMINTA TÄMÄN AJAN SEURAKUNNAN HARHAAN ENTÄ KARISMAATTISUUS, TAPAHTUUKO SEN TAUSTALLA SUURIA RIKOKSIA JA VÄÄRYYKSIÄ, ONKO SE JUMALASTA LUOPUNUTTA TOIMINTAA, JUMALA JAKAA ARMOLAHJOJA ILMAN KARISMAATTISUUTTAKIN, JOITA TULEE KÄYTTÄÄ PYHÄN HENGEN JA JUMALAN SANAN JOHTAMINA, JUMALA ON JÄRJESTYKSEN JUMALA JA YKSINKERTAINEN TOIMINTA NÖYRYYDEN HENGESSÄ SAA AIKAAN PYHÄN HENGEN LIIKETTÄ SIINÄ MISSÄ SUURIELEINEN KARISMAATTISUUSKIN, ON LUOTETTVA YKSINKERTAISUUTEEN JA SANAN JOHDATUKSEEN TOTEUTTAESSAMME ARMOLAHJOILLA ESIMERKIKSI PARANTUMISTA! KUINKÄ SITTEN TULEE TOIMIA KRISTITTYNÄ, SITEN ETTÄ ALATI VAELLAN SANAN USKOSSA, USKON PYHÄN SANAN, TOIMIN SEN MUKAAN JA HARRASTAN SEN TOTUUTTA USKOA, SANOMAA JA PYHITYSTÄ SÄÄNNÖLLISESTI. MITÄ TULEE AJATELLA SITTEN UUDESTA KASTEESTA YLEENSÄ, SITEN ETTÄ SE ON VAIN KASTEEN ERÄÄNLAINEN JO OLEMASSAOLEVAN KONFIRMAATIO JA JOS SE ON TAPAHTUNUT USKON VAHVISTUKSEKSI, JUMALAN PELON SYNTYMISEKSI JA HERÄTYKSEKSI SE ON JUMALAN SIUNAAMA.

Pyhän Hengen lahjat

121 Veljet, haluan teidän olevan selvillä Pyhän Hengen lahjoista. 2 Muistattehan, kuinka ollessanne vielä pakanoita vastustamaton voima ajoi teitä mykkien epäjumalien luo. 3 Siksi sanon teille selvästi, että kukaan, joka puhuu Jumalan Hengen valtaamana, ei voi sanoa: »Jeesus on kirottu.» Kukaan ei myöskään voi sanoa: »Jeesus on Herra», muuten kuin Pyhän Hengen vaikutuksesta.

4 Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. 5 Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. 6 Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. 7 Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi. 8Yhden ja saman Hengen voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, 9 toiselle sama Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, 10 joku saa voiman tehdä ihmeitä, joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta. 11 Kaiken tämän saa aikaan yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin omat lahjansa niin kuin tahtoo.

Kuvahaun tulos haulle kalvinistinen kirkko

PELASTUS JA PYHITYS JUMALAN SANASSA!

 

Pelastus on tarkoitettu kaikille

5 Siitä vanhurskaudesta, joka perustuu lain noudattamiseen, Mooses kirjoittaa: »Joka tekee, mitä laki vaatii, saa siitä elämän.» 6 Mutta uskon vanhurskaus puhuu näin: »Älä kysy sydämessäsi: Kuka voi nousta taivaaseen?» – nimittäin tuomaan Kristusta maan päälle – 7 »tai: Kuka voi laskeutua syvyyksiin?» – nimittäin noutamaan Kristusta ylös kuolleista. 8 Mitä siis on sanottu?

 

– Sana on lähellä sinua,

sinun suussasi ja sinun sydämessäsi,

 

nimittäin se uskon sana, jota me julistamme. 9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. 10 Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen. 11 Kirjoituksissa sanotaan: »Yksikään, joka häneen uskoo, ei joudu häpeään.» 12 Juutalaisen ja kreikkalaisen välillä ei ole eroa. Kaikilla on sama Herra, ja häneltä riittää rikkautta kaikille, jotka huutavat häntä avukseen. 13Onhan kirjoitettu: »Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.»

14 Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? 15 Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: »Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet!» 16 Mutta kaikki eivät ole olleet evankeliumille kuuliaisia. Jesaja sanookin: »Herra, kuka on uskonut meidän sanomamme?» 17 Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana. 18 Nyt kysyn: eivätkö he ehkä ole kuulleetkaan sitä? Varmasti ovat:

 

– Heidän äänensä on kaikunut kaikkialle,

heidän sanansa maan ääriin asti.

 

19 Mutta eikö Israel ole sitä käsittänyt? Jo Mooses sanoo: 

 

– Minä saan teidät kadehtimaan kansaa, joka ei ole kansa,

vihaamaan pakanoiden ymmärtämätöntä joukkoa.

 

20 Jesaja sanoo vielä rohkeammin: 

 

– Ne, jotka eivät minua etsineet, ovat minut löytäneet,

olen ilmaissut itseni niille, jotka eivät minua kysyneet.

 

21 Israelista hän sen sijaan sanoo: »Päivästä päivään olen ojentanut käsiäni uppiniskaista ja vastustelevaa kansaa kohti.»

Jumala ei ole hylännyt kansaansa

111 Kysyn siis: ei kai Jumala ole hylännyt omaa kansaansa? Ei toki! Olenhan minäkin israelilainen, Abrahamin jälkeläinen, Benjaminin heimoa. 2 Ei Jumala ole hylännyt kansaansa, jonka hän edeltäkäsin on valinnut. Tiedättehän te, mitä kirjoitukset kertovat Eliasta. Hän esittää Jumalalle Israelia vastaan tämän syytöksen: 3 »Herra, he ovat tappaneet sinun profeettasi ja hajottaneet sinun alttarisi. Minä yksin olen enää jäljellä, ja he tavoittelevat minunkin henkeäni.» 4Mutta minkä vastauksen hän saa Jumalalta? »Minä olen jättänyt itselleni seitsemäntuhatta miestä, jotka eivät ole polvistuneet Baalin edessä.» 5 Samoin on nykyisenäkin aikana olemassa jäännös, jonka Jumala on armossaan valinnut. 6Mutta jos valinta kerran perustuu armoon, se ei perustu ihmisen tekoihin – muutenhan armo ei olisi armo. 7 Israel ei siis ole saavuttanut sitä, mitä se on tavoitellut; vain valitut ovat sen saaneet. Muut ovat paatuneet, 8 niin kuin on kirjoitettu:

 

– Jumala on antanut heille turtuneen hengen,

silmät, jotka eivät näe, ja korvat, jotka eivät kuule.

Näin on yhä vielä.

 

9 Ja Daavid sanoo: 

 

– Tulkoon heidän pitopöytänsä heille ansaksi ja satimeksi,

kompastukoot he siihen ja saakoot rangaistuksensa.

10 Hämärtykööt heidän silmänsä niin, etteivät he näe.

Paina heidän selkänsä aina kumaraan.

Pakanakansojen pelastuminen

11 Kysyn siis: eivät kai juutalaiset sen vuoksi kompastuneet, että he jäisivät maahan makaamaan? Päinvastoin! Heidän lankeemuksensa on avannut pelastuksen muille kansoille, ja näin juutalaiset ovat saaneet aiheen kadehtia niitä. 12 Jos heidän lankeemuksensa on koitunut rikkaudeksi maailmalle ja heidän tappionsa rikkaudeksi kansoille, kuinka paljon enemmän saakaan aikaan heidän täysimääräinen voittonsa!

13 Teille pakanuudesta kääntyneille sanon: minä ylistän tehtävääni kansojen apostolina, 14 sillä näin herätän ehkä heimolaisissani kateutta teitä kohtaan ja voin pelastaa joitakuita heistä. 15 Jos juutalaisten hylkääminen on avannut maailmalle pääsyn sovintoon, niin mitä tapahtuukaan, kun Jumala ottaa heidät yhteyteensä? Silloin kuolleet heräävät eloon! 16 Jos ensimmäinen leipä pyhitetään, on koko leipomus pyhä, ja jos puun juuri on pyhä, ovat myös oksat pyhät.

17 Jos jalosta oliivipuusta on katkaistu oksia ja jos sinut, joka olet peräisin villistä oliivipuusta, on oksastettu oikeiden oksien joukkoon niin että olet päässyt osalliseksi puun juurinesteestä, 18 älä ylvästele alkuperäisten oksien rinnalla! Mutta jos ylvästelet, muista, ettet sinä kannata juurta vaan juuri kannattaa sinua.19 Sanot ehkä, että nuo oksat katkaistiin, jotta sinut voitaisiin oksastaa. 20 Se on totta. Ne katkaistiin pois epäuskonsa tähden, mutta sinä pysyt, kun uskot. Älä silti ole ylimielinen, vaan pelkää! 21 Jos Jumala ei säästänyt luonnollisia oksia, ei hän säästä sinuakaan. 22 Katso, kuinka Jumala on sekä lempeä että ankara. Langenneita kohtaan hän on ankara, sinua kohtaan lempeä, jos pysyt kiinni hänen hyvyydessään; muuten sinutkin leikataan pois. 23 Mutta myös nuo toiset oksastetaan uudelleen, elleivät he jää epäuskonsa valtaan, sillä Jumala kykenee liittämään heidät takaisin runkoon. 24 Jos kerran sinut on leikattu irti villistä oliivipuusta, johon luonnonmukaisesti kuuluit, ja vastoin luontoa oksastettu jaloon oliivipuuhun, niin totta kai nämä alkuperäiset oksat voidaan liittää takaisin omaan puuhunsa.

Israelin pelastuminen

25 Veljet, jotta ette olisi oman viisautenne varassa, teidän tulee tuntea tämä salaisuus: paatumus, joka on kohdannut osaa Israelin kansasta, kestää siihen asti kun muista kansoista koottava määrä on tullut täyteen. 26 Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu:

 

– Siionista on tuleva Pelastaja,

hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.

27 Ja tämä on minun liittoni heidän kanssaan:

minä otan pois heidän syntinsä.

 

28 Evankeliumin torjuessaan he ovat Jumalan vihollisia, teidän tähtenne, mutta valinnan perusteella he ovat Jumalalle rakkaita, isien tähden. 29 Jumala ei peruuta lahjojaan eikä antamaansa kutsua. 30 Te olitte ennen tottelemattomia Jumalaa kohtaan, mutta noiden toisten tottelemattomuuden vuoksi Jumala on nyt armahtanut teidät. 31 Samalla tavoin he ovat nyt olleet tottelemattomia, jotta myös heidät armahdettaisiin, kun te olette saaneet armahduksen. 32 Jumala on näet tehnyt kaikki tottelemattomuuden vangeiksi, jotta hän voisi antaa kaikille armahduksen.

 

33 Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus,

kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa!

Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa

ja jäljittämättömät hänen tiensä!

34 Kuka voi tuntea Herran ajatukset,

kuka pystyy neuvomaan häntä?

35 Kuka on antanut hänelle jotakin,

mikä hänen olisi maksettava takaisin?

 

36 Hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki. Hänen on kunnia ikuisesti. Aamen.

Uusi elämä

121 Jumalan armahtavaan laupeuteen vedoten kehotan teitä, veljet: Antakaa koko elämänne pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Näin te palvelette Jumalaa järjellisellä tavalla. 2 Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.

3 Sen armon perusteella, joka minulle on annettu, sanon teille jokaiselle: älkää ajatelko itsestänne liikoja, enempää kuin on aihetta ajatella, vaan pitäkää ajatuksenne kohtuuden rajoissa, kukin sen uskon määrän mukaan, jonka Jumala on hänelle antanut. 4 Niin kuin meillä jokaisella on yksi ruumis ja siinä monta jäsentä, joilla on eri tehtävänsä, 5 samoin me kaikki olemme Kristuksessa yksi ruumis mutta olemme kukin toistemme jäseniä. 6 Meillä on saamamme armon mukaan erilaisia armolahjoja. Se, jolla on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan kuin hänellä on uskoa. 7 Palvelutehtävän saanut palvelkoon, opetustehtävän saanut opettakoon, 8 rohkaisemisen lahjan saanut rohkaiskoon. Joka antaa omastaan, antakoon pyyteettömästi; joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti; joka auttaa köyhiä, auttakoon iloisin mielin.

9 Olkoon rakkautenne vilpitöntä. Vihatkaa pahaa, pysykää kiinni hyvässä. 10Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne. 11 Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa. 12 Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä. 13 Auttakaa puutteessa olevia pyhiä, osoittakaa vieraanvaraisuutta.14 Siunatkaa niitä, jotka teitä vainoavat, siunatkaa älkääkä kirotko. 15 Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.

16 Olkaa keskenänne yksimielisiä. Älkää pitäkö itseänne muita parempina, vaan asettukaa vähäosaisten rinnalle. Älkää olko omasta mielestänne viisaita. 17Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien silmissä. 18 Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa. 19 Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: »Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan» – näin sanoo Herra. 20 Edelleen sanotaan: »Jos vihamiehelläsi on nälkä, anna hänelle ruokaa, jos hänellä on jano, anna juotavaa. Näin keräät tulisia hiiliä hänen päänsä päälle.» 21 Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.

Kuvahaun tulos haulle john knox

 JUMALA PYYTÄÄ TEITÄ! ANTAKAA SOVITTAA ITSENNE HÄNEN KANSSAAN JA USKOKAA JEESUKSEEN NIIN TE SAATTE ARMON!

Kuvahaun tulos haulle ROLLS ROYCE 

DEUS MYSTICUS- VAINOJEN AIKANA HUOLTO ON TÄRKEIN-LEIPÄÄ, SUOLAA, MAITOA, TERVAA, HUNAJAA, ÖLJYÄ JA SIELUN LÄÄKKEITÄ SEKÄ VETTÄ JA VIINIÄ SEKÄ MANNAA JOKAISEEN PÄIVÄÄN!

Kuvahaun tulos haulle TYTTÖ

JUMALAMME! ME TUNNUSTAMME SINUN KUNNIASI JA TUNNUSTAMME SINUN LAHJASI, ME TUNNUSTAMME YHTEISEN PERUSASEMAN KRISTUKSESSA,  ETTÄ JOKAISEN MATKALAISEN TULEE JOKA PÄIVÄ SAADA RIITTÄVÄSTI HOITOA - ME SAAMME LUOTTAA SIIHEN ETTÄ KIRKOSSAMME ON HENKISEN TIEN KULKIJOILLE AIVAN KAIKKEA MITÄ HE IKINÄ TARVITSEVAT -HENKISESSÄ SALAISUUDESSA ON ALATI TARJOLLA ARABILAINEN RUOKAPÖYTÄ, TIIBETILÄINEN RUOKAPÖYTÄ JA SUOMALAINEN RUOKAPÖYTÄ SEKÄ VENÄLÄINEN RUOKAPÖYTÄ-JOKAPÄIVÄINEN MANNA MUISTUTTAA JUMALAN ARMOHOIDOSTA - JUMALA LASKEE RUOKAPÖYTÄNSÄ NIIN ALAS, ETTÄ KAIKKEIN ARIMMAT JA HEIKOIMMATKIN USKALTAUTUVAT SYÖMÄÄN HES.34!

Kuvahaun tulos haulle korppeja

 

Kuvahaun tulos haulle silmä symboli

KUULE ISRAEL! JEHOVAH SINUN JUMALASI, JEHOVAH ON YKSI - MINÄ JA ISÄ OLEMME YKSI! KATSO PALVELIJOIHINSA HÄN EI LUOTA JA ENKELTEN VIKOJA HÄN NUHTELEE, KUINKA HÄN LUOTTAISI TOMUMAJAAN, ÄLÄ LUE SYYKSI JUMALAMME TUNNUSTUKSEMME HEIKKOUTTA VAAN KOHTELE MEITÄ SUUREMMAN TOTUUTESI MUKAAN SILLÄ MITÄPÄ IHMISLAPSI TIETÄISI OIKEIN.

Kuvahaun tulos haulle sirius

 VAATTEESI OLKOOT AINA VALKEAT JA ÖLJY ÄLKÖÖN PÄÄSTÄSI PUUTTUKO!

Kuvahaun tulos haulle LUOJA JUMALA

 

 

 

 UUS-REFORMOITU TUNNUSTUS!

NIIN MINÄ USKON TÄMÄN YHDEN ENNALTAMÄÄRÄTYN KOHTALON JOKA VÄLTTÄMÄTTÖMYYDEN PAKOSTA TOTEUTUU JOTA EI TOSIN KOSKAAN VOI MUUTTAA MUTTA SE VOI KÄÄNTYÄ JA ETTÄ KASTE JA KRISTUS ON TALLETTANUT KOHTALONI  TÄMÄN ELÄVÄN KRISTUKSENI KIRKON JA SEN VÄLINEITTEN JA YSTÄVIEN YHTEYTEEN JO KASTEESSANI NIIN ETTÄ VAHVISTAISIN OMALTA PUOLELTANI TÄMÄN LIITON YMMÄRRYKSENI USKOSSA KASTEEN KONFIRMAATIOSSA, TUNNUSTAEN SEN JUMALAN ANTAMAN JOKA-AIKAISEN KONFIRMAATIONI, ETTÄ OMAKSUEN SEN PARANNUKSEN ELÄMÄKSI, JOSSA  PYHÄ HENKI HOITAA, PAIMENTAA JA ALATI KUTSUU HERÄTTÄMÄLLÄ LAISSA JA HOITAMALLA EVANKELIUMISSA MINUA NIIN ETTÄ ALATI OMISTAISIN KRISTUKSEN TÄYDEN USKON, ARMON, RAKKAUDEN, TOIVON YHTEYDEN JA KAIKKI HÄNEN ANTAMANSA LAHJAT JA ELÄISIN ALATI HÄNEN RUOKAKUNNASSAAN ILOISENA JA ONNELLISENA JUMALAN LAPSENA KAIKKI MUIDEN KANSSA JA NÄIN RAKENTAISIN TÄTÄ KIRKKOA YHDESSÄ TOISTEN KANSSA, ETTÄ MINÄ VIIMEIN AUTUUDEN PERISIN SULASTA JUMALAN HYVYYDESTÄ JA HÄNEN OMAEHTOISESTA TAHDOSTAAN JA RAKKAUDESTAAN, JA ETTÄ JOKA AIKA KRISTUS ANTAA RUNSAIN MÄÄRIN KAIKKI SYNTINI ANTEEKSI SULASTA HYVYYDESTÄÄN JA ARMOSTAAN TÄSSÄ KIRKOSSANI,ETTÄ NÄIN SAAN KAIKEN AVUN SYNTIÄ JA PERKELETTÄ JA KAIKKIA AUTUUTENI VIHOLLISIA VASTAAN RUNSAIN MÄÄRIN JOKA AIKA, JA ETTÄ MINÄ SAAN OLLA KRISTUKSEN TÄHDEN TÄSSÄ KIRKOSSANI TÄYSIN VAPAA JA VAPAAKSI OSTETTU JUMALAN LAPSI, VAPAAKSI OSTETUSSA LAUMASSA, JOSSA YKSIN KRISTUS ON KAIKEN PÄÄ, ETTÄ MINÄ HÄNET NÄIN TUNNUSTAISIN OMANA RAKKAANA HERRANA JA VAPAHTAJANA JA KRISTUKSENA JA ILOISIN MIELIN ANTAISIN SIITÄ KAIKEN KUNNIAN JA KIITOKSEN YKSIN HÄNELLE. TÄMÄ ON KIRKKOMME MESSIAANINEN JUURI! NÄIN MINÄ USKON ALATI SEN LUPAUKSEN ETTÄ TÄMMÖINEN JUMALA ON ALATI MINUA LÄSNÄ JA AUTTAA ALATI HÄNEN ARMOSSAAN JA VOIMASSAAN JA ETTÄ HÄN ON JO KASTEESSANI TALLETANUT MINULLE TÄYDEN SYNTIENI ANTEEKSIANTAMUKSEN JA ETTÄ KASTEENI TÄHDEN MINUA SANOTAAN KRISTITYKSI, NÄIN USKON ETTÄ OLEN KASTETTU JA PELASTUN SULASTA JUMALAN HYVYYDESTÄ JA ARMOSTA.TÄSSÄ KOHTALOSSANI MINÄ NÖYRIN JA KIITOLLISIN MIELIN PALVELEN JUMALAANI JA OMISTA KAIKKI SANAN LUPAUKSET ITSELLENI JA USKON ETTÄ TÄSSÄ YHDESSÄ AINOASSA KOHTALOSSANI MINUN JUMALANI PANEE KULTAJYVÄSIÄ JA ILON AIHEITA SUURESTA ARMOSTAAN MINUN KOHTALONI JOKAPÄIVÄISEEN VAAKAAN JA ETTEI HIUSKARVAKAAN PÄÄSTÄNI PUTOA HÄNEN SALLIMATTAAN.

 

KUOLEVAN SIUNAAMINEN!

LÄHDE RAUHASSA, KRISTUS LUNASTAJAN NIMEEN, LÄHDE RAUHASSA, KRISTUS PYHITTÄJÄN NIMEEN, LÄHDE RAUHASSA SOVITETTUNA JUMALAN KANSSA TÄYDESSÄ ARMOSI KASTEEN PUVUSSA PUHDISTETTUNA KRISTUKSEN VERELLÄ, KAIKKI ON ANTEEKSIANNETTU KESKELLE ARMON KIRKKAINTA TAIVASTA, PYHÄ HENKI ON SINETTISI, LOHDUTTAJASI JA PUOLUSTAJASI, KRISTUS YLLÄSI, KRISTUS ALLASI, KRISTUS SIVUILLASI, EDESSÄ JA TAKANA, YSTÄVÄN JA VIERAAN SUUSSA, SINÄ KRISTUKSESSA JA KRISTUS SINUSSA, KASTEEN ENKELIT TOINEN VASEMMALLA JA TOINEN OIKEALLA PUOLELLASI, LÄHDE IKUISESSA RAUHASSA, ET SINÄ KUOLE ETKÄ KUOPPAAN JÄÄ SILLÄ KATSO DAAN ON KÄÄRMEENÄ TIELLÄ JA SILMÄNRÄPÄYS JA SINÄ OLET PERILLÄ KRUUNUSI MAASSA JA IANKAIKKISESSA ONNESSA JA AUTUUDESSA, HERRA ON TURVASI, NYT JA IANKAIKKISESTI, SIUNAAN SINUT KRISTUKSEN JA PYHÄN KASTEESI IANKAIKKISEEN SHABATTIIN JA RAUHAAN, ÖLJYLLÄ VOIDELLEN ISÄN JA POJAN JA PYHÄN HENGEN NIMEEN! AMEN!

Kuvahaun tulos haulle arkkienkeli gabriel

Isä meidän

Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Kuvahaun tulos haulle KIRJA

EI SAIRAALLE SIELULLE KUULU LAKIA SAARNATA EI ENSINKÄÄN, SITÄ SAARNAA PAHOLAINEN SAADAKSEEN SIELUN ENTISTÄ SAIRAAMMAKSI-PROFESSUURITASO-TULEVAISUUDEN UUS-REFORMOITU TUNNUSTUSKIRJA - MILJARDI - MEILLÄ EI OLE PERINNÖN KOKO TIETOISUUTTA TALLESSA TÄLLÄ HETKELLÄ KUTEN LUTERILAISILLA JA MUILLA KIRKOLLISILLA JA USKON LIIKKEILLÄ MUTTA ODOTAMME UUS-REFORMOITUA PROFESSUURIA!

Kuvahaun tulos haulle REFORMOITU PROFESSORI

Kuvahaun tulos haulle kultainen avain

Uskontunnustus

Uskon yhteen Jumalaan, kaikkivaltiaaseen Isään, taivaan ja

maan, kaiken näkyvän ja näkymättömän Luojaan.

Uskon yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen, Jumalan

ainoaan Poikaan, joka on syntynyt Isästä ennen aikojen

alkua, valo valosta, tosi Jumala tosi Jumalasta, syntynyt

ei luotu, joka on samaa olemusta kuin Isä ja jonka

kautta kaikki on saanut syntynsä, joka meidän

ihmisten ja meidän pelastuksemme tähden astui alas

taivaista, tuli lihaksi Pyhästä Hengestä ja Neitsyt Mariasta

ja syntyi ihmiseksi, ristiinnaulittiin meidän puolestamme

Pontius Pilatuksen aikana, kärsi ja haudattiin, nousi kuolleista

kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu, astui ylös taivaisiin,

istuu Isän oikealla puolella ja on kirkkaudessa tuleva tuomitsemaan

eläviä ja kuolleita, ja jonka valtakunnalla ei ole loppua.

Uskon Pyhään Henkeen, Herraan ja eläväksi tekijään,

joka lähtee Isästä, jota yhdessä Isän ja Pojan kanssa kumarretaan

ja kunnioitetaan ja joka on puhunut profeettojen kautta.

Uskon yhteen, pyhään, kristilliseen ja apostoliseen kirkkoon.

Tunnustan yhden kasteen syntien anteeksiantamiseksi,

odotan kuolleiden ylösnousemusta ja

tulevan maailman elämää.

Aamen.

 

Kuvahaun tulos haulle EHTOOLLINEN

EI SAKRAMENTIN PUUTTUMINEN KADOTA VAAN SAKRAMENTIN HALVEKSIMINEN KADOTTAA!

Kuvahaun tulos haulle KASTEMALJA

ESITYS YKSIPERSOONA OPISTA-KATESENTISTINEN KOLMINAISUUSOPPI!

Kuvahaun tulos haulle TULI

 

©2019 Vapaa-uskonnollinen Kesert-Yhteisö!! - suntuubi.com